tiistai 30. joulukuuta 2014

Osa 16.

Ilona Ofelia tietää että hänen pitäisi nukkua. Väsymys saattelee nälän airueita.
 Tämä ei ole ensimmäinen valvottu yö, eikä varmasti viimeinenkään. Hän tietää että pian alkaa paleltaa. Sitten alkaa vapina. Toisaalta hän tietää myös, että ikkunan sulkeminen auttaa torjumaan kylmää.
 Yläasteelta asti Ilona Ofelia on reagoinut nagatiivisiin tunteisiin menettämällä yöunensa. Vuosien aikana on kertyny lukemattomia unettomia öitä. Valvominen myös saa hänen elimistönsä hyljeksimään ravintoa. On ollut myös aikoja jolloin hän valvoi tietoisesti pysyäkseen koossa 34, mutta on päässyt sen yli.
 On vielä viikko siihen että Jonas palaa kotiin. Ilona Ofelia kaipaa tämän syliin. Hän ei ole poistunut asunnostaan viikkoon, ei sen jälkeen kun palasi Islan kanssa Keinuvasta Kamelista surkean illan jälkeen. Jonas on soittanut sen jälkeen useita kertoja päivässä, ja öisinkin keikkojen jälkeen, vaikka ei tiedäkään syytä morsiamensa romahdukseen.
 Jonas ei ole itserakas, ei ollenkaan, mutta hän ei osaa edes kuvitella että tytön  särkymisen takana voisi olla toinen mies. Hän ajattelee Ilona Ofelian pahan olon johtuvan ikävästä. Samanlaisesta jota hän itse tuntee keikkamatkalla, kun joutuu olemaan erossa rakastamastaan tytöstä. Bändikaverit tietävät että Jonas on herkkä, mutta eivät silti malta olla härnäämättä tätä ilta toisensa jälkeen. Silti jokainen näistä muusikonretaleista tajuaa basistinsa huolen, kun tämä kertoo heille morsiamestaan joka valvoo ja voi pahoin kotona. Laulaja Tuukka on jopa ehdottanut että Jonas lähtisi kotiin ja hän puolestaan hoitaisi keikoilla bassottelun laulamisen lisäksi. Jonas kieltäytyi tästä, neuvoteltuaan ensin sekä muiden bändiläisten että Ilona Ofelian kanssa. Pojat eivät innostuneet ajatuksesta, ja Ilona Ofelia kielsi ehdottomasti häntä palaamasta ennen aikojaan. Siispä Jonas jäi. Osittain hän on onnellinen, koska ei halua hylätä musiikkiaan minkään takia, ja koska Ilona Ofelia ei antanut hänen jättää matkaa kesken. Hän ei halua päätyä siihen tilanteeseen ettei elämässä olisi mitään muuta kuin parisuhde. Toisaalta hän huolehtii hermonsa riekaleiksi. Entä jos Ilona Ofelia romahtaa joka kerta kun hän lähtee pidemmäksi aikaa pois kotoa? Ei kai hän aina voi pakata tätä mukaankaan, vaikka kuinka haluaisi.
 Jonas tahtoo luoda musiikkia. Se on ollut hänen päämääränsä lähes viisitoista vuotta, yli puolet hänen elämästään. Nyt kun Going to Rape Another Amazing Homosexualilla menee hyvin, hän ei haluaisi jättää bändihommia taka-alalle. Hän haluaa myös vakavan parisuhteen, ja tuntee olevansa Ilona Ofelian kanssa vahvalla pohjalla. Nyt hänestää tuntuu että hän voi saada molemmat, musiikkinsa ja vaimon. Jonaksen edellinen parisuhde kariutui koska tyttö ei ottanut hänen intohimoaan musiikkiin vakavasti. Tämä halusi Jonaksen pysyvän kotona ja hankkivan kunnollisen, hyvinpalkatun päivätyön. Ei, Jonas ei pystynyt luopumaan bändistään, joka oli juuri saatu toimimaan niinkuin piti, ja tyttö sai mennä. Nyt Jonas pelkää joutuvansa valitsemaan taas.

 Ilona Ofelia turvaa surkeudessaan öisin Islaan, koska ei halua pilata Jonaksen keikkamatkaa. Varsinkaan kun ei oikein voi eikä osaa selittää tälle murheensa syytä.
 Hän nukkuu keskimäärin tunnin vuorokaudessa, aamun jo noustessa. Lyhyenkin unen jälkeen varjot näyttävät valjummilta ja vähemmän uhkaavilta. Kuitenkin päivän vaihtuessa illaksi ja illan vanhetessa yöksi varjot ryömivät taas piiloistaan, kasvavat valtaviksi ja tahtovat tukahduttaa. Aamuyöhön mennessä särkyneen sydämen synnyttämät aaveet ovat niin suunnattomia että Ilona Ofelia nukahtaa vain koska on liian uupunut käsittelemään ajatuksiaan. Isla availee ystävänsä solmuja parhaansa mukaan messengerissä, mutta myös hän tarvitsee unensa ja sulkee koneensa viimeistään kahdelta. Niinpä Ilona Ofelia jää yksin murheineen, kiroten lähes kolmesataa Facebook-kontaktiaan alimpaan helvettiin. Mitä iloa on sadoista kavereista kun kukaan ei ole hädän hetkellä tukena? Onneksi kuitenkin muutamana yönä Miska on joutanut töistä päästyään piristämään Ilona Ofelian aamuöitä levottomilla sekoiluillaan. Näinä muutamina aamuyön tunteina Ilona Ofelia huomaa kertovansa Miskalle suuren osan kolmiodraamastaan. Poika ei osaa antaa rakentavia neuvoja, ainakaan kovin tosissaan, mutta saa kuitenkin tytön nauramaan edes hetkellisesti.
 Kaksosten tuesta huolimatta Ilona Ofelia laskee tunteja Jonaksen kotiinpaluuseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti