tiistai 30. joulukuuta 2014

Osa 5.

 Ilona Ofelia on kerrassaan järkyttävässä humalassa.Islakin on. Kuten myös Regina ja Julia. On Asylumin synttäribileet, kello on yksitoista lauantai-iltana.
 Samulista ei ole kuulunut yli kuukauteen, ja Ilona Ofelia alkaa pikkuhiljaa piristymään, mistä ystävät ovat todella iloisia. Nyt on aika juhlia. Isla on ollut torstaista asti Ilona Ofelian luona, Julia ja Regina liittyivät seuraan perjantaina iltapäivällä. Takana on saunomista, elokuvia, hyvää ruokaa ja juoruilua.
 Ilona Ofelia harkitsi myös Olivian kutsumista, mutta jätti kutsumatta, koska asunnossa on tilaa vain neljälle nukkujalle ja tuntui paremmalta idealta bailata tutulla porukalla.
 Asylumissa on elävää musiikkia. Paikalliset bändit Satans of Swing ja Batlord aloittavat soiton puoliltaöin ja koko iloinen ja humalainen neliapila odottaa innoissaan.

 Sunnuntaina alkuiltapäivästä Ilona Ofelia herää kammottavassa krapulassa. Ei kukaan yövieraistakaan näytä järin virkeältä.
 Ilona Ofelian filmi on bändien jälkeen poikki.
 "Me lähdettiin vasta valomerkin jälkeen", tiedottaa päätään pitelevä Regina.
 "Koska sua ei saanut irti siitä pojasta!" lisää Julia avuliaasti.
 "Kuka irti ja mistä pojasta?" Ilona Ofelia äimistyy. Isla hihittää.
 "No sut Ilona siitä rastatukasta. En tiiä nimeä, et esitellyt meille", kertoo Regina. Ilona Ofelia istuu pöllämystyneenä sängyssä. Mikä hemmetin rastatukka?
 "Sanoit sille vielä lähtiessä että varmasti muistat sen vielä tänään! Se ois ollu kovasti lähdössä sun mukaan, mutta kerroit sille että sulla on torppa täynnä", Isla nauraa.
 "Kertokaa nyt joku jotaki faktoja siitä tyypistä!" rukoilee Ilona Ofelia ja on varma siitä että muut huijaavat.
 "Se oli ihan superpitkä!" hihkaisee Julia.
 "Sillä oli lasit", lisää Isla.
 "Ja reikiä naamassa", kertoo Regina.
 "Mun mielestä se oli aika ruma", pääsee Islalta. Regina ja Julia kääntyvät katsomaan häntä. Ilona Ofelia hautaa kasvot käsiinsä.
 "Höpöhöpö, eikä ollut. Ehkä... Persoonallisen näköinen", korjaa Regina.
 "Voi luoja", uikahtaa Ilona Ofelia.
 "Noin sataysiviis pitkä, tummaa rastatukkaa yli puolenselän, tosiaan reikiä naamassa ja silmälasit, kovin laiha, armyvihreä kauluspaita. Silmien väristä en osaa mennä sanomaan. Vähän kirveellä veistetyn näköinen kaveri", Julia luettelee.
 "Eli ruma", toteaa Isla iloisesti. Regina tönäisee häntä.
 Ilona Ofelian puhelin ilmoittaa saapuneesta tekstiviestistä. Hän kiskaisee peiton päänsä yli. Isla nappaa puhelimen ja kuuluttaa viestin olevan vieraasta numerosta. Peiton alta ojentuu käsi ja pienen hapuilun jälkeen vetää puhelimen peiton alle. Loput kolme tyttöä tuijottavat odottavasti peittokasaa. Hetken kuluttua puhelin ojentuu peittojen välistä ja Regina, Julia ja Isla syöksyvät kiinni. Regina saa otteen puhelimesta ja lukee: "Moi. En tiedä muistatko mua eiliseltä tai haluatko vielä olla yhteydessä mutta tässä nyt ois mun numero. Terveisin Jonas. PS: oisin tosi iloinen jos kuulisin susta vielä."
 "Nooooo, teetkö sä Jonaksen iloiseksi?" kysyy Julia peittoläjältä.
 "Joo! Tee rumasta miehestä onnellinen mies!" innostuu Isla.
 "En kai mä ees muista minkä näkönen sälli on kyseessä", peittokasa piipittää.
 "Onko sen ulkonäön niin väliä?" kysyy Regina.
 "No ei! Mutta onpa kiva sopia vaikka treffit ja sit moikata väärää tyyppiä kun ei muista miltä toinen näyttää!" sanoo Ilona Ofelia ja työntää päänsä peiton alta.

 Ilona Ofelia, Regina ja Julia saattavat Islan junalle, jonka jälkeen Regina ja Julia raahaavat Ilona Ofelian keskustaan, tämä nimittäin sai sovittua tapaamisen Jonaksen kanssa Cherryyn.
 "Me tullaan sitten tunnin päästä tsekkaamaan tilanne!" ilmoittaa Julia samalla kun työntää Ilona Ofelian sisään baariin.
 Cherry on sunnuntain alkuillasta hiljainen. Ilona Ofelia huomaa heti kapakan ainoan rastapään. Poika istuu yksin oluttuoppi edessään ja näyttää hermostuneelta. Ilona Ofelia vetää syvään henkeä ja astelee pöytään.
 Poika hyppää salamana ylös ja vetää Ilona Ofelialle tuolin. Tämä istuutuu ja katsoo poikaa ensimmäistä kertaa kunnolla selvinpäin. Pitkät rastat ovat ponnarilla niskassa. Silmät lasien takana ovat metsänvihreät, otsa ja poskipäät korkeat. Nenässä on rengas, samoin alahuulessa ja korvissa. Posket ovat hieman kuopalla.
 Jonas vaikuttaa ensin ujolta, ei puhu paljoa mutta hymyilee senkin edestä. Hymy paljastaa hammasrivin joka ei ole aivan suora. Pikkuhiljaa puhekin alkaa luistaa.
 Ilona Ofelia ja Jonas huomaavat pitävänsä monista samoista asioista, kuten Addams Familysta ja vanhemmista Disneyn piirretyistä. Yhteistä puhuttavaa löytyy ensimmäisen tunnin sisällä paljon, seuraavien tuntien aikana vielä enemmän.
 Cherry suljetaan kymmeneltä. Ilona Ofelia ja Jonas seisovat ulkopuolella ja yhtäkkiä kumpikaan ei tiedä mitä sanoa. Jonas tarttuu Ilona Ofelian käteen ja sanoo hiljaa: "Oli kivaa. Ois ollut mukava jatkaa vielä."
 Ilona Ofelia hymyilee ja lähtee käsi Jonaksen kädessä kävelemään kotiin päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti