tiistai 30. joulukuuta 2014

Osa 8.

Jouluun on viikko.
 Ilona Ofelia aikoo viettää joulun Jonaksen perheen kanssa. Nämä kutsuivat ja Ilona Ofelia suostui mielellään, koska oma perhe ei ole kokoontunut viettämään joulua vuosiin. Tämän takia Ilona Ofelia on järjestänyt jo kolmena vuonna oman joulunsa virallista joulua edeltävänä viikonloppuna. Tähän pre-jouluun kuuluu jouluateria (suoraan lähimmältä grilliltä tai pizzeriasta), lahjat, leipominen sekä Reginan ja Julian perjantaista sunnuntaihin kestävä kyläily. Tänä vuonna myös Isla on mukana, ensimmäistä kertaa.
 Pre-joulu alkaa perjantaina, heti kun Regina pääsee töistä ja saapuu paikalle. Julia laittaa soimaan perinteisen joulusoittolistan, muutaman levyn Raskasta Joulua, Ilona Ofelian suosikkibändin Nightwishin koko tuotannon, Reginan lempimusiikkia, eli HIMin tuotannon sekä oman valintansa, Northern Kingsin. Tänä vuonna listalle pääsee Islan suosituksesta myös Immortal.
 Regina alkaa heti toimeen ja taikinantekoon. Perinteeseen kuuluu että Regina, koulutettu leipuri-kondiittori, aloittaa leipomisen, mutta pian ovat muutkin iloisesti mukana. Leipomislistalla on muutaman joulukakun teko, piparkakkujen paistoa sekä nekkujen ja suklaakonvehtien tekoa.
 "Antakaa sydänmuotit, mä haluan tehdä näitä Jonaksen synttäreiksi asti!" huutaa Ilona Ofelia kun vuorossa ovat suklaakonvehdit ja keittiö jo täysin sekaisin.
 "Milloin ne on ja paljonko tulee vuosia?" kysyy Julia.
 "Tammikuun 8. Se täyttää 28."
 "MITÄ?! Siis että se on ruma, luiseva, sillä on vinot hampaat ja se on basisti, sen lisäksi se on vielä säädyttömän vanha! Ei helvetti, sillähän on jo toinen jalka haudassa!" riemastuu Isla. Muuta nauravat, he tietävät että Isla ei tarkoita pahaa, hän nyt vain sanoo asiat niinkuin ne ovat. Ja Islan mielestä Jonas on ruma. Mukava mutta armottoman ruma.
 Ensimmäisen leipomiserän jälkeen tytöt sammuttavat valot ja linnoittautuvat Ilona Ofelian sängylle katsomaan vasta ilmestynyttä kauhuelokuvaa ja maistelemaan leipomuksiaan.
 Elokuvan tunnelma tiivistyy. Äkkiä ulko-ovelta kuuluu rapinaa, kun avainta työnnetään lukkoon. Ilona Ofelia nykäisee peiton päänsä yli. Regina ja Julia takertuvat toisiinsa ja Isla nappaa pöydältä kynttilänjalan valmiina nuijimaan minkä tahansa mörön. Ovi aukeaa ja Reginalta pääsee parahdus.
 "Mikähän teitä mahtaa vaivata?" kuuluu ääni ja tytöt näkevät Jonaksen eteisessä. Ilona Ofelia heittää peittonsa lattialle ja syöksyy Jonaksen kimppuun.
 "Mä en antanu sulle avainta siks että voisit säikäyttää mut puolikuoliaaksi! Kiitos sun me joudutaan nyt katsomaan loppuilta Halinalleja!" hän ulvoo.
 "No voi surkeus. Entäs jos me sitten jäädään tänne suojelemaan teitä kummituksilta ja muilta? Ja hei, me tullaan sentään lahjojen kans!" sanoo Jonas ja avaa asunnon oven selälleen. Rapussa seisovat Jonaksen bändin rumpali Henkka, kitaristi Aleksi ja kosketinsoittaja Mikael, jokaisella päässään tonttulakki ja sylissään pizzalaatikoita, kiinalaisen ravintolan rasioita ja muutamia muita paketteja.
 "Mä voisin rakastua Jonakseen jos se ei ois noin ruma", ilmoittaa Isla onnellisena ja saa osakseen iloisen hymyn ja keskisormen vilautuksen Jonakselta. Toki Isla on kertonut tällekin mielipiteensä. Sen kuultuaan Jonas nauroi ja halasi Islaa. Totesi tietävänsä että on kuin mikäkin kuvatus, mutta olevansa tottunut elämään asian kanssa.
 Ilona Ofelian 50 neliön yksiö alkaa tuntumaan ahtaalta, kun kaikki kahdeksan etsivät istumapaikat ja asettuvat syömään poikien tuomia eväitä ja katsomaan Liloa ja Stitchiä, jonka Julia vaihtaa dvd-soittimeen.
 "Mä toin pojat tänne vähän siksi että jos niitä saisi vaikka paritettua sun ystäville. Julia ja Henkka tuntuu ainakin toimivan", kuiskaa Jonas Ilona Ofelialle elokuvan puolivälissä. Molemmat vilkaisevat Juliaa ja rumpalipoikaa jotka keskittyvät enemmän toisiinsa kuin elokuvaan.
 "Joko avataan lahjat?" hihkaisee Mikael äkkiä.
 "Lahjat? Ne avataan vasta huomenna!" vastaa Regina.
 "No ei tämä sitten ole yhtään kivaa", masentuu Aleksi.
 "Me tuotiin lahjoja", sanoo Henkka iloisesti. Mikael kaivaa esille sängyn alle sujauttamansa paperikassin, kaivaa sieltä neljä pientä pakettia ja ojentaa yhden jokaiselle tytölle.
 "Ei sitten mitään tappelua kenen paketti on keneltä, nämä on meiltä kaikilta teille", Aleksi virnistää.
 Jokaisesta paketista löytyy erilainen Alchemyn kaulakoru. Ilona Ofelian korussa on sydän ja kaksi pääskystä, Reginan paketissa taas sydän- ja tatuointipyssyaiheinen koru. Julia saa korun pataässä-teemalla ja Islan korussa on pääkallo ja rusetteja. Jokainen kietoo onnellisena korunsa kaulaan.
 "Nämä maksaa omaisuuksia!" sanoo Regina ja sormeilee koruaan.
 "Eikä meillä ole mitään vastalahjaksi", murehtii Julia.
 "Ei ku nää on vastalahja teille! Me saatiin laadukasta leidiseuraa!" ilmoittaa Mikael.
 "Ja makoisia suklaita", lisää Henkka keittiöstä.
 "Voi ei! Porsastit just Jonaksen joulu- ja synttärilahjat!" parahtaa Ilona Ofelia. Jonas kietoo kätensä hänen ympärilleen.
 "Ei se mitään Ilona murunen. Mutta mulla on sulle vielä jotain", Jonas sanoo ja kaivaa housuntaskuaan. "Tämä ei kyllä ole perinteisintä mallia mutta luulen että siks just sulle sopivin", hän jatkaa ja ottaa Ilona Ofelian käden omaansa. Sitten hän polvistuu kädessään -yllättäen- Alchemyn sormus.
 "Mulla ei ole mikään kiire naimisiin mutta Ilona, sinä olet se kenen kans naimisiin haluan. Jos nyt otat tämän sormuksen vastaan niin teet musta vielä vähän onnellisemman kuin olet jo tehnyt."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti