tiistai 30. joulukuuta 2014

Osa 18.

Jonaksen keittiö tulvii tuoksuja. Ilona Ofelian ja Jonaksen lisäksi keittiössä häärii Regina. Kolmikko valmistaa tarjoilua ystävänpäivän bileisiin. Jonas, joka joutui viettämään 28-vuotissyntymäpäivänsä keikkareissulla, päätti että jotkut juhlat on saatava ja päätyi ystävänpäivän illanistujaisiin.
 "Sydänkäpytanssit", hihittää Regina. Hän on mielissään, sillä on saanut Jonaksen bändikaverilta Mikaelilta viestin, jossa tämä ehdottaa treffejä juurikin näihin romantiikkabileisiin.
 "Eihän me olla juhlittu kihlojakaan", huomauttaa Jonas rutistaen Ilona Ofelian kainaloonsa. Tämä hymyilee onnellisena, ja Regina on tyytyväinen. Ehkä ystävätär on pikkuhiljaa pääsemässä yli Samulista ja saa mielenrauhan.
 Ovikello soi. Samaan aikaan soi Jonaksen puhelin.
 "Juhlaväki saapuu!" hihkaisee Ilona Ofelia ja kipittää ovelle jättäen Jonaksen vastaamaan puhelimeensa.
 Ensimmäisenä saapuvat Isla ja Miska seurassaan Miskan deitti Anssi ja Justus, Miskan koulukaveri jonka Jonas on tavannut muutaman kerran musiikkipiireissä. Pian näiden jälkeen saapuvat yhtenä mylläkkänä Henkka, Julia, Mikael ja Aleksi mukanaan Aleksin sisko Maisa ja tämän ystävä Verna.
 "Tuukka myöhästyy. Sille oli ilmaantunut jotain kavereita, ne on tulossa myös", ilmoittaa  Jonas tullessaan keittiöstä.
 Kun ovikello taas soi, Ilona Ofelia istuu Islan ja Reginan kanssa tutustumassa Maisaan ja Vernaan, joten Jonas menee avaamaan.
 Julia on saapumisestaan asti istunut tiiviisti Henkan vieressä, eikä ole edes yrittänyt puhua tytöille. Ilona Ofelia on edelleen käärmeissään Julialle uudenvuoden yhteenotoista ja Samulista, kuten ovat Isla ja Reginakin. Ilman Henkkaa Julia tuskin olisi saanut kutsua juhliinkaan. Jonas, joka kutsut lähetti, ei tietenkään tiedä koko riidasta. Ilona Ofelia ei ole viitsinyt ja halunnut kertoa hänelle riidelleensä Julian kanssa Samulista. Ei hän pelkää Jonaksen suuttuvan, eihän tämä koskaan suutu, aihe vain on kiusallinen sivuttava poikaystävän kanssa.
 Eteisestä kuuluu Tuukan iloinen tervehdys ja muidenkin ääniä. Pian viimeisetkin vieraat saapuvat olohuoneeseen.
 "Moi kaikki! Sori kun kesti mutta kavereiden juna oli myöhässä. Tässä on mun ystävä Teddy ja tässä Helmi, Teddyn tyttöystävä. Keräsin samasta junasta matkaan niiden kavereita kans! Tässä on Samuli ja Olivia", esittelee Tuukka reippaasti.
 Ilona Ofelia hätkähtää ja onnistuu läikyttämään juomansa syliinsä. Regina pudistaa pienesti päätään, tämä ei ole hyvä käänne lainkaan. Ovella seisova Samuli huomaa Ilona Ofelian hermostumisen ja iskee tälle silmää, saaden tytön hermostumaan enemmän. Aina yhtä hienotunteinen Isla pidättelee naurua vieressä. Kukaan muu ei tunnu huomaavan mitään.
 Jonas johdattaa viimeisinä saapuneet pojat notkuvan ruokapöydän luo, kun taas Olivia ja Helmi istuutuvat tyttöjen viereen lattialle.
 "Moi! Sua ei olekaan näkynyt!" Olivia toteaa Ilona Ofelialle. Tämä on kuulevinaan toisen äänessä pientä syytöstä.
 "No joo, parisuhteilu on pitänyt kiireisenä. Tosiaan, tervetuloa mun ja Jonaksen kihlajuhliin. Vaikka johan Jonas joulukuun puolivälissä kosi", sanoo Ilona Ofelia hymyillen. Hiljaa mielessään hän haluaa todistaa Olivialle ettei välitä Samulista pätkääkään. Mieleen pyrkii kiusallinen muisto Cherryssä tapahtuneesta kohtaamisesta. Olivian kasvoille leviävästä hymystä päätellen hän kuitenkin onnistuu.
 "Onneksi olkoon!" Olivia sanoo ja halaa Ilona Ofeliaa.
 Hetkeä myöhemmin Ilona Ofelia, Isla ja Regina livahtavat alaovelle tupakalle. Saman tien oven sulkeuduttua Isla purskahtaa nauruun.
 "Olisitpa nähnyt oman naamasi!" hän hihittää. Ilona Ofelia nojautuu seinään ja sytyttää savukkeensa.
 "Helvetti. Ei ihan mahdottomasti naurata. Mistä ne kaksi tänne keksi ilmaantua? Mun pitäisi juhlia mun ja Jonaksen suhdetta, ja mitä tapahtuu? Juhliin saapastelee mies, jonka takia välillä tuntuu että voisin nakata sormuksella vesilintua ja karata Goalle... Sitten taas katson Jonasta ja PUFFFFF mä hoksaan että hiiteen joku Samuli, en mä muita halua. Ja sitten kuluu pari päivää niin mietin taas Samulia. Arvatkaa vihaanko itseäni?" hän kysyy, osoittamatta kysymystä oikeastaan kummallekaan ystävistään. Regina kiertää kätensä hänen ympärilleen kuiskailee lohdutuksen sanoja.
 "Mun rehellinen mielipide on että sä olet ihan uskomattoman tyhmä. Vaikka kyllähän mä tiedän ettet voi mitään sun tunteille. Jos oisit fiksu niin nakkaisit molemmat roskiin, kun tuntuu olevan niin vaikeaa, ja alkaisit kokoamaan vaikka palapelejä. Oikein vaikeita!" sanoo Isla. Ilona Ofelia ei voi kuin nauraa.
 "Isla on oikeassa, ainakin osittain. Sun mielenterveyden kannalta ois parasta että sullot Samulin lähimpään ongelmajätekeräykseen ja keskityt Jonakseen. Nainen, sä olet antanut lupauksen avioliitosta. Mä olen ollut kieltämättä vähän huolissani tuosta sun ja Samulin säätämisestä, se sotii mun oikeudentajua vastaan. Jos rakastat Samulia, niin ei ole oikein Jonasta kohtaan että sanot rakastavasi sitä ja aiot naimisiin. Jos taas tosissasi rakastat Jonasta... No, silloin sua kai pitäisi vetää reippaasti turpaan, koska et todellakaan käyttäydy sen mukaisesti. Kokoa itsesi, ja tee se mikä on oikein", sanoo Regina.
 "Mistä mä tiedän mikä on oikein?" kysyy Ilona Ofelia pienellä äänellä.
 "Seuraa järkeä, mutta vielä enemmän seuraa tunnetta. Mä tiedän että kuulostan Disneyn elokuvalta, mutta kuuntele sun sydäntä, sydän tietää sen minkä järki tietää vasta ensi viikolla. Tarpeeksi kauan kun teet vääriä valintoja, niin huomaat kyllä sitten kun teet oikein."
 Kolmikko tumppaa savukkeensa, tarttuu toisiaan käsistä ja palaa juhliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti